Attentie

Diensten : Airco/Warmtepomp | Elektriciteit | Zonnepanelen | Ventilatie | Verhuur koelwagen | Spotboring | Sanitair/Verwarming

airconditioningAirconditioning

De werking van een airconditioning kan het best vergeleken worden met de werking van een koelkast. De warme lucht in de koelkast wordt onttrokken en in de omgeving vrijgegeven.
Airconditioning werkt volgens hetzelfde principe. Door de ventilator, in het binnentoestel, wordt de warme binnenlucht aangezogen. Deze warme lucht gaat naar een warmtewisselaar waar een koelmiddel stroomt. Dit koelmiddel absorbeert de warmte. Vervolgens wordt de afgekoelde lucht terug de ruimte ingeblazen.


Doordat het koelmiddel, wat vloeibaar is, de warmte absorbeert verdampt het naar een gasvorm. Door de koperen leidingen gaat dit gas naar het buitentoestel.  Hier wordt de warmte afgestoten en keert het koelmiddel terug naar de vloeibare vorm om daarna via een koperen leiding terug te vloeien naar het binnentoestel. En zo is de cirkel rond.
De moderne aircosystemen doen zoveel meer dan enkel koelen. Ze zorgen er eveneens voor dat de luchtvochtigheid op peil blijft en halen schadelijke stoffen zoals o.a. stof, pollen, rook en bacteriën uit de lucht.  
Bovendien kan de werking van de airco omgekeerd worden waardoor ze als verwarming kan dienen, de zogenaamde warmtepomp.

 

Warmtepomp

warmtepompEen warmtepomp onttrekt de warmte uit de natuur (aarde, lucht, water). Door compressie (drukverhoging) wordt deze warmte op hogere temperatuur gebracht en vervolgens in de woning gepompt.
Het grote voordeel van een warmtepomp is dat ze energiezuinig en milieuvriendelijk is. Waar traditionele systemen voor 100% energie moeten halen uit (fossiele) brandstoffen, heeft een warmtepomp slechts 15% van haar verbruik aan elektriciteit nodig met een lagere CO2-uitstoot tot gevolg.
Wanneer men de werking van een warmtepomp gaat omdraaien heeft men airconditioning. Hierdoor is het mogelijk om met éénzelfde toestel te verwarmen en te koelen.

Er bestaan verschillende systemen. De 2 meest voorkomende zijn lucht/lucht en lucht/water.
Bij lucht/lucht wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald en in de woning verspreid door middel van luchtblazers. Deze luchtblazers werden totnogtoe meestal gebruikt als airconditioning maar deze toestellen zijn geschikt voor de beide functies.
Kiest men voor lucht/water dan wordt de warmte van de buitenlucht doorgegeven aan water en wordt de woning verwarmt door middel van radiatoren. Bij dit systeem kan men eveneens water verwarmt worden voor sanitair gebruik.

Hoe gaan we te werk?

Nadat u contact met ons opnam, mag u van ons het volgende verwachten:

  • Wij maken een afspraak om bij u langs te komen en uw noden en wensen te bespreken.
  • Nadat wij een duidelijk beeld hebben van wat u wil, doen wij er alles aan om voor u een zo passend mogelijke offerte te maken.
  • Zodra de offerte klaar is maken wij een nieuwe afspraak met u om de offerte te bespreken. Op deze manier is het mogelijk om eventuele vragen, opmerkingen en wijzigingen dadelijk te behandelen.
  • Als we tot een overeenkomst komen wordt er samen met u een datum voor plaatsing afgesproken wanneer het voor ons, maar vooral voor u het beste past.
  • Na de plaatsing staan wij nog steeds ter uwer beschikking bij eventuele vragen of problemen.

fotoband vandevoort